Легкові та вантажні автомобілі потребують постійного контролю, періодичної діагностики та ремонту. Мовою документів сукупність цих операцій називається «технічне обслуговування», або скорочено «ТО». Розрізняють щоденне, сезонне обслуговування та після закінчення певного пробігу.

Щоденне обслуговування прийнято називати щоденний огляд (ЕО). Перед кожним виїздом водій має оглянути авто. Під час таких оглядів візуально контролюється рівень заправних рідин, тиск у шинах, відсутність підтікань технологічних рідин з двигуна, трансмісії та гальмівної системи, а також випробування роботи двигуна, генератора та гальмівної системи на ходу та при малій швидкості руху.


Зовсім інша справа ТО – вони можуть мати нумерацію від 1 до 10 в залежності від вимог виробника автомобіля. Найчастіше проводиться ТО1 – ТО3, і навіть «Сезонне обслуговування» (СО). ТО1 проводиться після 10 000 – 15 000 км пробігу та включає контрольно-діагностичні роботи:

  • контроль стану підвіски;
  • контроль ходу педалі гальмівної системи та ефективності гальмування;
  • контроль роботи зчеплення та плавності перемикання передач;
  • контроль напруги на акумуляторній батареї та правильності роботи світлових приладів та датчиків;
  • контроль системи живлення та запалювання двигуна, системи випуску відпрацьованих газів та ін.

ТО2 включає всі процедури ТО1, крім цього, проводяться операції заміни робочих рідин (масел, гальмівної, охолоджуючої), змінних фільтруючих елементів, свічок запалювання та приводних ременів.

Докладніше ознайомиться з переліком операцій, що проводяться при кожному ТО, можна в сервісній книжці вашого автомобіля або звернувшись до фахівців наших СТО.

Автосервіс LPG GROUP у Дніпрі має професійну команду майстрів та механіків, які швидко усунуть будь-яку несправність автомобіля за прийнятною ціною.

Наші контакти