Що треба знати перед  установкою ГБО

При високих цінах на бензин, встановлення газобалонного обладнання  на автомобіль дозволяє власникам машин суттєво знизити свої експлуатаційні витрати.

Автомобілісти,  які ще роздумують про можливості  установки газобалонного обладнання, напевно цікавляться особливостями установки ГБО  на автомобіль.

По-перше,  звертаємо увагу, що  установка ГБО є втручанням у конструкцію автомобіля і, отже, гарантія на автомобіль після установки ГБО 

По-друге, так як в конструкцію автомобіля вносяться зміни, то доведеться змінювати реєстраційні документи на автомобіль. При цьому необхідно пред’явити документи, такі як Свідоцтво відповідності вимогам безпеки та копії сертифікатів, які підтвердять, що переобладнання було здійснено згідно з усіма нормами та вимогами.

Якщо розібрати всі плюси та мінуси установки ГБО на автомобіль то до плюсів можна віднести той факт, & nbsp; що завдяки високому октановому числу газу знижується детонація і завдяки цьому знижується  навантаження двигуна. Відсутня нагар у камері згоряння при згорянні газоповітряної суміші. Знижується зношування циліндро-поршневої групи, завдяки збереженню масляної плівки на стінах циліндра. Збільшується  ресурс двигуна. Олія довше зберігає свої властивості,   збільшується пробіг між заміною олії.

Перевагою двопаливної системи живлення двигуна є можливість використання  бензину чи газу залежно від обставин.

До мінусів відноситься зменшення корисного об’єму багажника. Відсутність гарантії на автомобіль, якщо тільки встановлення ГБО вироблялося не сертифікованим виробником. При експлуатації автомобіля за низької температури запуск двигуна краще проводити на бензині.

Якщоустановка ГБО на автомобіль проводилася з дотриманням технології та рекомендації виробника та виконується періодичне планове обслуговування, то в процесі експлуатації ви отримаєте не тільки помітну економію ваших коштів, але й суттєво обмежте кількість шкідливих викидів в атмосферу вашого автомобіля.

Але все-таки економія  це основний фактор, установки на автомобіль ГБО.